Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Агнешка дроб сарма без заливка

Агнешка дроб сарма без заливка

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7182
Агнешка дроб сарма без заливка
Снимка: Gergana Tsvetanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешки дреболийки
  • печурки - 200 г гъби
  • ориз - 300 г
  • зелен лук - 1 връзка пресен
  • джоджен - 1 китка пресен
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • олио - 200 мл
  • вода - 900 мл гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболийки се сваряват в подсолена вода, след като изстинат се нарязват на ситно.

Гъбите се нарязват на филийки, лукът и джодженът се наситняват.

Сгорещява се олиото, запържват се гъбите и лукът, добавя се оризът, да се запържи и той, овкусява се с червения, черния пипер и солта.

Прехвърля се в тавата за печене, добавят се дреболийките и джодженът, сипва се водата, разбърква се и се слага да се пече на 180 градуса, докато ориза поеме водата и се сготви добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Любима рецепта но без заливка ще я направя и аз другия път, може да е по различен вкуса.
25.05.2016 10:55
1
Лидия - Гери
Лидия - Гери
И аз така я приготвям, без заливка.
20.05.2016 15:06
1
Покажи всички подкоментари