Пица с пеперони и яйце

20/05/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф43810643724
"Не е много диетична, но затова пък е много вкусна и лесна - вкусотия за малки и големи "
Приготвяне3 мин.
Готвене30 мин.
Общо33 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо553
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите за тестото смесваме в голяма купа, разбъркваме добре и оставяме да втаса 15-20 мин. на топло. След това разточвам на набрашнена повърхност, докато тестото се превърне в блат с достатъчен диаметър за тавата ми за пица.

Намазнявам тавата и поръсвам с малко брашно, за да не залепне, премествам бързо блата, за да не се скъса.

Доматеното пюре разреждам с 10-20 мл вода и намазвам хубаво тестото. Слагам в предварително загрята на 180 градуса фурна, като през това време подготвям останалите продукти.

След 2-3 минути (не да се изпече блатът, а само малко да дръпне влагата от пюрето) вадя тавата от фурната и редя - топеното сирене, пеперони, маслини, царевица, риган и босилек и връщам да се допича.

Времето за печене е индивидуално според фурната ви, но при мен е готова за около 11-13 минути, след което вадя, рендосвам кашкавала, чуквам едно яйце в средата и връщам за още 2-3 минути, докато и те станат готови.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ваня Георгиева
Хубаво е яйцето да е рохко както на снимката, да се разтича или като масло. Браво за пицата.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв