Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Ароматни картофи по гръцки

Ароматни картофи по гръцки

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Ароматни картофи по гръцки
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 8 големи
  • олио - 1/2 ч.ч. или зехтин
  • вода - 1 ч.ч.
  • лимони - сока от половин
  • чесън - 2 скилидки пресован
  • риган - 1 к.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • канела - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се режат по дължина на 6-8 по-дебели парчета. Слагаме в йенска тенджера, изсипваме всички останали съставки и разбъркваме добре.

Слагаме в предварително загрята на 250 градуса фурна и оставяме да се пече, докато не се изпари всичката течност, като разбъркваме няколко пъти по време на печене, за да не остане сурова част.

Понякога водата се изпарява прекалено бързо, а картофите още не са готови и тогава доливам още малко, докато не видя, че картофите са омекнали и хванали хубав златист загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: