Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Патладжан с плънка от телешко

Патладжан с плънка от телешко

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Патладжан с плънка от телешко
Снимка: Марияна
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6 бр.
"Сигурни сме, че е изключително вкусен А вие?"

Необходими Продукти

  • патладжани - 6 по - малки
  • олио - 50 мл
  • телешко месо - 300 г
  • вода - 1 к.ч.
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • домати - за отгоре
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме си патладжаните. Разполовяваме на две. Нареждаме ги в тава и ги запичаме. Като омекнат, изключваме. Нарязваме се месото на много ситно.

Лука, чесъна нарязваме на ситно и ги запържваме в олиото. После добавяме месото. Обелваме доматите и ги нарязваме на ситно. Като се позапържат, добавяме и доматите, подправките и водата.

Оставяме на бавен огън, докато се изпари течността. Патладжаните издълбаваме от горната страна малко. Това, което сме издълбали, плюс приготвената вече плънка пълним във вътрешността на патладжана.

Настъргваме кашкавал. Режем домати на шайби. Поръсваме с кашкавал, а преди това слагаме по две шайби домати. Запичаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: