Начин на приготвяне
Измиваме си патладжаните. Разполовяваме на две. Нареждаме ги в тава и ги запичаме. Като омекнат, изключваме. Нарязваме се месото на много ситно.
Лука, чесъна нарязваме на ситно и ги запържваме в олиото. После добавяме месото. Обелваме доматите и ги нарязваме на ситно. Като се позапържат, добавяме и доматите, подправките и водата.
Оставяме на бавен огън, докато се изпари течността. Патладжаните издълбаваме от горната страна малко. Това, което сме издълбали, плюс приготвената вече плънка пълним във вътрешността на патладжана.
Настъргваме кашкавал. Режем домати на шайби. Поръсваме с кашкавал, а преди това слагаме по две шайби домати. Запичаме.