Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Пирог с мармалад от дюли

Пирог с мармалад от дюли

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Пирог с мармалад от дюли
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
85 мин.
Порции
10 парчета

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л
  • брашно - колкото поеме
  • мармалад от дюли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта до побеляване. После добавяме олиото, киселото мляко.

Пресявам брашното, в него слагам бакпулвера. Объркваме. Трябва да се получи тесто, което да се точи.

Разточваме кора кръгла. Налагаме си формата, в която ще печем сладкиша, за да знаем колко ще е голям кръгът.

Слагаме тестото във формата. Това, което остава отстрани, го изрязваме. От него настъргваме отгоре, преди това го доомесваме с малко брашно, за да не е леко твърдо.

Върху тестото разстиламе мармалада, настъргваме твърдото тесто. Печем на 180 градуса в загрята фурна.

Поръсваме вече опеченият сладкиш с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: