Начин на приготвяне
Вадим киселото мляко и яйцата на стайна температура. Яйцата разбиваме продължително с миксер в купа, заедно с захарта, солта. В киселото мляко слагаме содата с капки оцет, за да шупне.
Добавяме вътре и бакпулвера. Разбъркваме с лъжичка и оставяме да шупне. Прибавяме киселото мляко. Добавяме олиото в купата към яйчено-млечната смес и разбъркваме с миксера.
Прибавяме брашното и го добавяме към другите продукти и продължаваме да разбиваме с миксера. Брашното слагаме на части. Натрошаваме с вилица домашното сирене в купичка.
Прибавяме сиренето към сместа и объркваме с щпатула всичко. Намазваме с олио и набрашняваме формата. Изсипваме кашата и заглаждаме.
Печем соления кекс в загрята на 180 градуса до готовност.