Gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Сполучлив кекс с типово брашно и домашно сирене

Сполучлив кекс с типово брашно и домашно сирене

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7724k2k3k7
Сполучлив кекс с типово брашно и домашно сирене
Снимка: Марияна
1 / 4
22/07/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"И вие ли обичате да хапвате солен домашен кекс с малко айрянче, защото и ние"

Необходими Продукти

  • типово брашно - 2 ч.ч
  • яйца - 3 бр.
  • олио - ½ ч.ч
  • сирене - 1 и 1/3 ч.ч, домашно
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • кисело мляко - 1 ч.ч
  • сода за хляб - 1 щипка
  • оцет - 1 - 2 капки
  • олио - за намазване на формата
  • типово брашно - за набрашняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вадим киселото мляко и яйцата на стайна температура. Яйцата разбиваме продължително с миксер в купа, заедно с захарта, солта. В киселото мляко слагаме содата с капки оцет, за да шупне.

Добавяме вътре и бакпулвера. Разбъркваме с лъжичка и оставяме да шупне. Прибавяме киселото мляко. Добавяме олиото в купата към яйчено-млечната смес и разбъркваме с миксера.

Прибавяме брашното и го добавяме към другите продукти и продължаваме да разбиваме с миксера. Брашното слагаме на части. Натрошаваме с вилица домашното сирене в купичка.

Прибавяме сиренето към сместа и объркваме с щпатула всичко. Намазваме с олио и набрашняваме формата. Изсипваме кашата и заглаждаме.

Печем соления кекс в загрята на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: