Начин на приготвяне
Дробът се измива и се слага в тенджера с вода, колкото да го покрие да ври 5-10 мин. След което се изважда, изплаква се със студена вода и се нарязва на малки парченца. Водата, в която е врял дробът, се хвърля.
Наливаме нова вода около 1.5 литра и в нея слагаме нарязания дроб, настъргания морков и нарязан на ситно кромид лук, след това слагаме тенджерата да заври.
След като заври, сипваме сол на вкус, сипваме и измития хубаво ориз, варим десетина минути и прибавяме нарязан на ситно магданоз, пресован чесън, щипка черен пипер и маслото.
Варим до готовност, след което застройваме и махаме от огъня.
Застройката
Смесваме и разбъркваме хубаво жълтъка, млякото и брашното, след това с черпак вземаме по малко от супата и при непрекъснато разбъркване сипваме при застройката, след това обратното (застройката в супата).