Домашни Орехчета

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Домашни Орехчета10 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Вкусотиите, които нашите баби са ни приготвяли, са останали завинаги в сърцата ни. Такава е и тази прекрасна ретро рецепта за домашни орехчета"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мас - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • за крема
  • яйца - 1 бр.
  • масло - 1 краве
  • захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • прясно мляко - 1/2 к.ч.
  • какао - 1 с.л.
  • коняк - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме си тестото. Откъсваме си малко и слагаме в отворите на преса за печене с форма на орехчета.

Печем си орехчетата в пресата на котлона. Оставяме да изстинат.

Правим си крема, като разбиваме яйцето, добавяме масло, захар, орехи, прясно мляко.

Объркваме и за аромат на крема слагаме какао и коняк.

Във всяка половинка на орехче слагам крем и залепваме две по две.

Хапваме сладките с кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Поправете си рецептата, ако обичате! Иноватор сте, личи! Практиката, обаче, казва друго....
05.10.2021 19:24
1
Марияна
Марияна
Извинявам се не съм написала - брашно колкото поеме за меко тесто. Моята преса ми е от 25 години, руско производство. Да, и сега се продават такива преси - за орехчета, гъбки, миздички и са на цена около 20, 25 лв.
24.05.2016 14:27
9
6
Албена Асенова
Албена Асенова
Ако е вкусът познат от едно време,трябва да са разкошни.
24.05.2016 11:49
1
Албена Асенова
Албена Асенова
А има ли такива преси да се продават сега в магазините?
24.05.2016 11:48
4
5
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Липсата на брашно е явно техническа грешка. аз също много ги харесвам и преди години правех често.
24.05.2016 10:37
1
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Страхотни са тези орехчета,имам много записани рецепти за приготвянето им,но все още нямам преса :) Твоята рецепта,обаче ми се струва странна,тази мас,на мен лично ми е много,а и липсва брашно,тестото от какво се споява като няма брашно?
24.05.2016 09:14
1