Начин на приготвяне
Затопляме около 50 г мляко, което смесваме с маята и захарта. Оставяме да шупне.
Към тях добавяме олиото, останалото мляко и разбитите яйца. От яйцата може да отделите малко количество, за да си намажете хлебчето.
Към сместа добавете солта и постепенно брашното.
Замесете меко и еластично тесто. Когато тестото спре да лепне, можете да добавите на етапи останалите 100 г олио. Трикът е в разтягането на тестото, така се получават и конците.
След като тестото усвои олиото, го сложете в подходящ съд и покрийте да не стане коричка. Оставяте го да втаса добре.
След което го разделяте на 3 еднакви части и сплитате плитка. Слагате я в подходяща намаслена тавичка и оставяте да втаса за още 30 мин., след което намазвате с яйцето и поръсвате с мака.
Пече се на предварително загрята на 160°С фурна до приятен златист цвят около 40 мин.
Коментари