Домашна лютеница в хлебопекарна

DianaDianaЧирак6110981
26/05/2016
"Обзалагаме се, че не сте и подозирали колко вкусна лютеница може да приготвите в домашната хлебопекарна!"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 087
  • Преглеждания за месеца144
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • чушки - 5 бр. големи червени печени и обелени
  • моркови - 1 бр. средно голям, сварен
  • патладжани - 1 бр. голям, изпечен, обелен и отцеден от водата
  • чесън - 1 скилидка
  • домати - 200 г от консерва, отцедени от сока
  • олио - 100 мл
  • сол
  • захар
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чушките, патладжанът, морковът, доматите и чесънът се слагат в кухненския робот и се смилат на желаната големина.

У дома се харесва по-едро смляна. Ако нямате кухненски робот, можете да пасирате с пасатор. Полученото пюре слагате в контейнера на хлебопекарната. Прибавяте олиото и подправки на вкус.

Включвате машината на програма Сладко, която е с продължителност около час или час и нещо, и я оставяте да си свърши работата.

Наблюдавайте процеса, може да се наложи да разбърквате, за да не се получава запечена коричка по стените на хлебопекарната.

Когато цикълът приключи, опитайте и ако е нужно, добавете още сол или захар. Ако не сте отцедили зеленчуците добре от водата, има вероятност, след приключване на цикъла лютеницата да е водниста, тогава пуснете цикъла отново.

Когато е готова, поръсете я с магданоз, затворете капака и оставете да изстине.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар