Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Чипс»Чипс от тиквички и пармезан

Чипс от тиквички и пармезан

DesyDesy
Новак
152
Чипс от тиквички и пармезан
Снимка: Desy
2 / 3
28/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Колкото и да приготвите от него, няма да стигнат, защото всички ще искат да го опитат"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • моркови - 1 - бр.
  • пармезан - 1 ч.ч. настърган (или друг твърд кашкавал)
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги настържете на ситно ренде (без семките).

Изцедете ги добре (аз в шепата си изтисках част от водата, после оставих върху домакинска хартия, да попие останалата.)

Добавете настърганият морков.

Смесете настърганите тиквички и морков с пармезана. Добавете черен пипер (аз добавих и малко лют червен, импровизирайте ;)

В тава, покрита с хартия за печене, слагайте по една супена лъжица от сместа. Натиснете всяко парче чипс с гърба на лъжицата, за да е плоско (виж на снимката).

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 15 минути, докато крайчетата са добре препечени.

Извадете чипса от фурната и го оставате да изстине, след което внимателно го отлепете от хартията и преместете в купичка за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Страхотно бирено мезенце,задължително ще се пробва.
28.05.2016 11:19
К К
К К
Може ли да ги правим по малки и да се пържат или са само за печене?
28.05.2016 11:17