Пържена скумрия

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k
10k
4k
5k
5
27/05/2016
"Класика в кухнята - най-вкусната пържена скумрийка, която задължително поднасяме с лимон"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 397
  • Преглеждания за месеца342
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумрията изчистваме добре от вътрешностите и премахваме главата.

Измиваме и нарязваме на шайби.

Посоляваме и оставяме да си поеме солта поне 30 минути или 1 час.

Загряваме олио и всяко парче потапяме във брашно и нареждаме в чиния да попие брашното.

Пържим в сгорещено олио, гарнираме със лимон и някакъв зеленчук.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Много ми харесва така с хрупкава коричка.
1
0
Потребител#167180
Аз по принцип харесвам повече белите риби панирани, и скумрия много не обичам. А и по често във фурната по на бързо.....
0
1
Потребител#167180
Отдавна не съм правила. И аз така я приготвям!
0
0