Лека супичка с червена леща

Наталия ПетроваНаталия ПетроваГотвач3536692572
27/05/2016
"Спокойно може да си сипете допълнително - не само е много лека, но е и здравословна "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 450
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофът се обелва и нарязва на ситно, чушката и лукът също се нарязват на ситно, а морковът се рендосва. В тенджера сипваме маслото и олиото и в тях задушаваме картофа, моркова и лука, разбъркваме за 2-3 минутки.

След това прибавяме чушката, наситнен магданоза, измитата леща и подправки на вкус, разбъркваме още 2-3 минути и заливаме с около 1 литър гореща вода. Оставяме да ври на тих огън до готовност и след това застройваме и махаме от огъня.

Застройката си приготвяме, като разбъркаме хубаво съставките и вземаме с черпак от супичката в тенджерата и на тънка струя при непрекъснато разбъркване сипваме при застройката, след това всичко на тънка струя връщаме в тенджерата със супата.

Поднасяме поръсена с пресен лук и резенче лимон.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ваня Георгиева
Не съм готвила с червена леща верно ли е че се вари по бързо.
0
0
Наталия Петрова
Да вари се много по- бързо и е много много полезна и вкусна.
0
0