Универсално тесто за погача

Ваня ГеоргиеваВаня ГеоргиеваГуру1483140115165
28/05/2016
"Веднъж научите ли се как се меси това универсално тесто, най-вкусните питки ще правите за радост на цялото семейство "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо133 780
  • Преглеждания за месеца530
  • Преглеждания за седмицата27
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разкошно тесто, с което се правят страхотни погачи и питки. Активираме маята с половин купичка прясно мляко, захар и 1 с.л брашно.

Разбиваме яйцата със останалото прясно мляко и кисело мляко.

Добавяме олиото и сипваме при пресятото брашно.

Започваме да месим до получаване на мекичко на пипане тесто, което не е лепнещо, и се заглажда като топка.

Ако го оставите по-меко, не се притеснявайте, защото се добавя още брашно при самото точене.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня Георгиева
Стефания, много се радвам че сте изпълнили моята рецепта за тестото. С тази рецепта правя погачи за сватби и кръщенета и винаги стават страхотни. Можете да увеличите олиото ако желаете на 7 с.л. :)
0
0
Stefania ILieva
Stefania ILieva
28.06.2019 23:05
Уникална рецепта! Години наред се опитвам да направя питка и никога не съм успявала. Пробвах вашата рецепта и...чудото стана... толкова вкусна и пухкава питка, че бабите майсторки си хвърлиха престилките и ме признаха за Баш Майстор!
Благодаря Ви!
0
0