Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Телешко месо в буркани

Телешко месо в буркани

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9802
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
240 мин.
Общо
290 мин.
"Някои прибират месото във фризер, а други го слагат в буркани. Ние сме от онези, които го предпочитат в буркани, защото е много по-вкусно!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - без кост
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки хапки, слага се в голяма тава или казан, посолява се на вкус и се кавардисва /задушава на тих огън, докато излишната вода се изпари/.

След като е готово, се оставя да поизстине и се пълни в чисти и напълно сухи големи или малки буркани. Бульонът, който се е получил, също се разпределя в бурканите.

Затварят се хубаво с нови капачки. Готовите буркани нареждаме в голяма тенджера или казан, пълним вода колкото да е 2-3 пръста над капачките и варим на тих огън.

След като заврат бурканите с месото, ги варим от 2 до 3 часа, в зависимост от това колко е крехко месото. След като са сварени, ги оставяме да поизстинат, след това ги изваждаме от водата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Първата вода се изхвърля. В нея има вреден белтък, онова което прави консервата горчива.
Опитано!
22.11.2023 11:24
1
1
1
Покажи всички подкоментари
Анонимен
Анонимен
А можели малко олио да се сложи като кавърдисваме
01.12.2022 19:53
3
2
1
Покажи всички подкоментари
Atanas Orozov
Atanas Orozov
ТА ЗЕМИ ДОНЕСИ ДА ГО ОПИТАМЕ ДАЛИ ВЕРНО Е ВКУСНО
05.09.2017 12:49
3
2
Atanas Orozov
Atanas Orozov
АБЕ ЗНАМ АЗ КАК СЕ ПРИГОТВЯ ТЕЛЕШКО В БУРКАНИ,АМИ НЯМАМ ТЕЛЕШКО,ЯМ ГО,АМА КАМ ГО
05.09.2017 12:47
5
4
Потребител#176588
Потребител#176588
Защо не си дпоменала водата в "необходимите съставки" ?
Как кавардисваш без вода ?
04.09.2016 14:10
5
14
1
Покажи всички подкоментари