Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Царска баница с кашкавал и шунка

Царска баница с кашкавал и шунка

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Царска баница с кашкавал и шунка
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Царю Честити , как ти е баницата?"

Необходими Продукти

  • кори - 3 бр. за баница, къпани
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - около 200 г
  • кисело мляко - 200 г
  • кашкавал - около 100 г + свинско филе или др. колбас
  • масло - краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбивам яйцата, разбърквам всичко за плънката в един съд, намазвам си тавата с масло и започвам да редя корите.

Тъй като корите, които използвам, са 3 големи (къпани кори), късам ги на парчета и ги наслагвам.

Редя кори, плънка, кори, плънка, като се старая да обирам парченцата от плънката, за да ми остане накрая от сместа за заливка.

Последната кора я късам така, че да ми остане парче, което да завие цялата баница, да няма много рошави краища, че изсъхват и се ронят.

Както споменах, заливам с остатъка от плънката и добавям няколко парченца масло върху кората.

В средата не слагам масло, защото и филето, и кашкавалът пускат мазнина и ще стане много тежка.

Пека в незагрята фурна на 150 градуса на вентилатор до хубав цвят. Когато я извадя, напръсквам с водичка и завивам с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: