Начин на приготвяне
Разбивам яйцата, разбърквам всичко за плънката в един съд, намазвам си тавата с масло и започвам да редя корите.
Тъй като корите, които използвам, са 3 големи (къпани кори), късам ги на парчета и ги наслагвам.
Редя кори, плънка, кори, плънка, като се старая да обирам парченцата от плънката, за да ми остане накрая от сместа за заливка.
Последната кора я късам така, че да ми остане парче, което да завие цялата баница, да няма много рошави краища, че изсъхват и се ронят.
Както споменах, заливам с остатъка от плънката и добавям няколко парченца масло върху кората.
В средата не слагам масло, защото и филето, и кашкавалът пускат мазнина и ще стане много тежка.
Пека в незагрята фурна на 150 градуса на вентилатор до хубав цвят. Когато я извадя, напръсквам с водичка и завивам с кърпа.