Начин на приготвяне
Нарязвате около 150 г гъби и ги запържвате в тиган с масло. Докато гъбите се пържат, нарязвате пилешките гърди на хапки и добавяте към гъбите.
Посолявате и оставяте да се изпържат до златисто (виж снимките).
През това време разбивате 4 яйца и около 400 г кисело мляко. В кофичката от млякото пригответе студена вода.
В тенджерата, в която ще готвите фрикасе, залейте дъното с олио, като загрее достатъчно добавете 3 с.л. брашно. Бъркайте енергично до получаването на хомогенна смес.
Не трябва да остават бучки. Изсипете приготвената смес от яйца и мляко и веднага изсипете студената вода. Аз изстисквам и половин лимон, за да не ми се пресече, че и такива случаи съм имала.
Бърка се непрекъснато така, както правите крем нишесте, до желаната от вас гъстота. Добавя се сол и черен пипер.
Имайте предвид, че когато изстине, ще се сгъсти още. Който желае, може да изсипе всички гъби с месото вътре.
Но ако желаете да изглежда фрикасето по-ефектно, можете да ги сложите допълнително преди сервиране.
Коментари