Селска пица

Наталия ПетроваНаталия Петрова
Готвач
3532k9812k2
Селска пица
Снимка: Наталия Петрова
1 / 3
30/05/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • телешко месо - 200 - 300 г от буркан
  • лук - 1/2 глава, кромид
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода - 20 - 30 мл
  • мая - 1/2 кубче
  • яйца - 1 бр
  • брашно - колкото поеме
  • домати - 1 малък
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • олио
  • сол
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От водата, маята, млякото, яйцето, щипка сол и брашно, колкото поеме, замесваме меко тесто и го оставяме да втаса за около половин час.

След като тестото е готово, в подходящ съд пасираме до гъсто пюре домата, чесъна, магданоза, сол и захар.

Разстиламе тестото в две малки (или една голяма), намазани с олио тавички и мажем равномерно пюрето.

Върху пюрето накъсваме или нарязваме на ситно месото и най- отгоре слагаме оваляния в малко сол и олио, нарязан на полумесеци лук.

Печем 15-20 мин. в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Пицата е много вкусна,но не е ли малко една доматка ?Изглежда ми малко суха плънката.
30.05.2016 20:14
1
Покажи всички подкоментари