Родопски кюфтета

Гергана  ГеоргиеваГергана Георгиева
Мастър Шеф
350
2k
753
1k
4
30/05/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 574
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кюфтета

Начин на приготвяне

Смиламе трите вида месо на месомелачка. Слагаме го в купа. Нарязваме на дребно лука, гъбките и магданоза, и ги слагаме при смляното месо.

Рендосваме кашкавала на ренде и слагаме и него в каймата. Прибавяме едно сурово яйце, подправките - черен пипер, чубрица и сол на вкус.

Измесваме с ръце каймата заедно с всички продукти, до получаване на еднородна смес. С навлажнени с вода ръце оформяме кюфтетата.

В чиния слагаме брашното, овалваме кюфтетата от всички страни в него и ги подреждаме в тавичка, в която предварително сме загрели олиото.

Слагаме ги във фурната и ги печем до готовност на 200 градуса. Изваждаме ги и ги сервираме по желание с лютеница, пресен лук или пъстра зеленчукова салата.

Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Кухненски тиган с тройно керамично-мраморно покритие - 28 см
38.00 лв.
Виж ››

С голям диаметър и удобна дръжка - този тиган е отличен избор за онези, които готвят за своето семейство

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
ВИЛИ-Виолета Матева
Никой не отказа на такава порция ,чудесна е
1
0