Гювеч с наденица

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Гювеч с наденица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5
"Когато чуем някой да ни говори за гурме кухня, някак ни се приисква да го поканим да хапне един гювеч с наденица, за да престане да се превзема"

Необходими Продукти

  • наденица - 5 бр. сурова
  • лук - 3 глави
  • домати - 6 с.л. доматено пюре
  • чушки - 2 бр. червени
  • люти чушки - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 500 г
  • олио - 1 к.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • червено вино - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме на едро зеленчуците, поставяме ги на дъното на гювеча, посоляваме ги и ги подправяме с черен и червен пипер, разбъркваме добре.

Върху тях слагаме наденицата и размитото с 250 мл топла вода доматено пюре, добавяме виното и олиото.

Поставяме гювеча в студена фурна и го печем за 60-70 минути на силна фурна.

Сервираме наденица с гарнитура от зеленчуците.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: