Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк със сладко от праскови и маскарпоне

Чийзкейк със сладко от праскови и маскарпоне

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Чийзкейк със сладко от праскови и маскарпоне2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 4 с.л. течен или 2 с.л. твърд мед
  • сода - 1 ч.л. разтворена в 1 с.л. оцет
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - около 3 ч.ч., до средно твърдо тесто
  • сладко от праскови - 200 г
  • маскарпоне - 250 г
  • кафява захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и прибавяме бялата захар, меда, содата, олиото и брашното и замесваме средно твърдо тесто.

Поставяме тестото във форма за печене с ринг, която предварително сме застлали с хартия за печене.

Печем за около 25 минути на 180 градуса в средата на фурната.

Вадим и охлаждаме блата, покриваме го със сладкото от праскови с плодове и отгоре мажем с крема от предварително разбитото с кафявата захар маскарпоне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: