Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Руладини»Невероятни свински рулца с плодова плънка

Невероятни свински рулца с плодова плънка

Невероятни свински рулца с плодова плънка3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Уникално вкусни свински рулца, пълнени със сладко-солена плодова плънка, в които ще се влюбите от първата хапка, честна дума"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г контра филе
  • плънка
  • бекон - 50 г
  • кашкавал - 20 г
  • сирене - 30 г
  • ябълки - 1/2
  • круши - 1/2
  • череши - 10 бр.
  • сладко от ягоди - 2 с.л.
  • масло - 50 г
  • лимони - 1 бр.
  • бяло вино - 50 мл
  • розмарин - 1 стрък
  • мента - 3 бр. листа
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме филето на тънко през фолио, излизат две рула. Поръсваме със сол и черен пипер и се оставя за 30 минути.

Приготвя се плънката. Загрява се маслото в тиган, запържва се нарязан бекон, да стане хрупкав. Добавят се обелените и нарязани ябълка и круша на кубчета. Прибавят се обезкостени череши и сладкото от ягоди.

Поръсваме продуктите с лимонова насъргана кора и малко лимонов сок. Сипва се бялото вино и разбъркваме добре. Овкусява се с нарязани листа мента и розмарин.

Вари се на тих огън, докато алкохолът се изпари и плънката се сгъсти. Снема се от котлона и оставяме да се охлади. После се прибавя натрошено сиренето и кашкавал на кубчета.

Върху начуканото месо се поставя половината плънка и се навива на руло, закрепва се в края с клечки за зъби. Нареждат се двете рула в тава. Отгоре се намазват със смес от сол, черен и червен пипер, олио.

Печем в загрята фурна 180 градуса с вентилатор за 30 минути. Изважда се, нарязваме на филии и сервираме със зелена салата. Уникално вкусно е с този сладко-кисел плодов сок!

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Соня ,права си може с ленти бекон да се обвият ще станат по сочни ,а така е малко по сухоq но нарязано на филии и за гладни е супер :)
01.06.2016 18:20
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Вили рецептата и снимките са супер, много вкусно изглеждат тези рулца само ментата не ми допада но няма да я добавям когато ти пробвам рецептата.
31.05.2016 22:50
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Вили,не станаха ли малко сухи? Как мислиш,ако се обвият в бекон,няма ли да е по-добре? Много ми допадна идеята за сладко и солено,точно по наш вкус е.
31.05.2016 19:12
1
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Изглеждат страхотно Вили,Браво!
31.05.2016 19:05
1
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Никога не бях правила свински рулца с плодова плънка ,но експеримента беше повече от успешен Получи се невероятен вкус - балансиран с плънката от сладко , солено и плодовия вкус
31.05.2016 18:20
1