Начин на приготвяне
В купа слагаме кубчето мая. Водата сипваме в тенджерка или друг съд на котлона да се стопли, за да стане хладка, след което я махаме и я добавяме при маята, сипваме и захарта.
Разбъркваме хубаво с ръка до разтварянето на маята и захарта във водата, оставяме за около 5 минути, след което добавяме солта и с лъжица добавяме брашно и бъркаме.
Щом се сгъсти, на плот или в тава поръсваме с брашно и изсипваме сместа. Добавяме още брашно до замесването на средно меко тесто, което намазваме с олио и оставяме да втаса за около 20-30 минути.
В чиния или купа си натрошаваме сиренето на дребно, да няма едри парчета.
От тестото режем топки, но не много големи и с точилка или на ръка ги разстиламе на кора, но не много тънка, поръсваме със сирене, навиваме на руло и след това на охлювчета, поставяме в намаслена тава.
Печем в предварително загрята фурна до готовност. По желание отгоре може да се намажат с жълтък.
Коментари