Марокански хляб Мсемен

Кристина ЧерниковаКристина ЧерниковаДарт Вейдър3141037
02/06/2016
"Ето една чудесна идея за разнообразяване на трапезата, която нямахме търпение да споделим с вас "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 283
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • брашно - около 450 г
  • грис - 1/2 ч.ч. фин
  • захар - 2 ч.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • мая - 1/4 ч.л.
  • яйца - 1 бр. (по желание)
  • вода - около 1 и 1/2 ч.ч. топла
  • за доомесване
  • масло - растително
  • грис - 1/2 ч.ч. фин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме всички сухи съставки в дълбок съд. Чукваме яйцето и постепенно добавяме водата, бъркайки. Трябва да се получи гладко тесто, което да може да се моделира с ръце. Ако е прекалено меко или прекалено твърдо, може да се коригира с малко вода или малко брашно.

След като сме добили желаното тесто, го премесваме с намаслени ръце и оформяме топка. Поставяме я в намаслена купа и я оставяме така 15 минути. След това намазваме тестото с масло и го късаме на топки, имащи големината на по-голям зелен орех.

Нареждаме топките в тава, на разстояние една от друга, и ги завиваме с домакинско фолио. Нека починат още 10 минути. После вземаме всяка топка и я разточваме на кръг с големината на палачинка.

Поръсваме с грис и прегъваме палачинката като плик с квадратна форма. Така получените пликове поръсваме с още малко грис и оставяме да починат още 15 минути. Изпичаме за кратко от двете страни в съвсем леко намаслен тиган.

Поднасяме с мед, конфитюр или топинг по желание.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар