Свинско с гъби в гювеч

редакция:
Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k8k32
Свинско с гъби в гювеч
Снимка: Петя Александрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Това му харесваме на гювеча - слагаме всичко в него, пъхаме във фурната и сядаме на сладки приказки с приятели, докато яденето стане готово!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг свински шол + 250 г пушени гърди
  • лук - 6 глави
  • червени чушки - 1 суха
  • вино - 1 ч.ч. червено
  • гъби - 500 г
  • масло - 100 г
  • кашкавал - 250 г
  • черен пипер
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
  • кашкавал - 150 г настърган, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парчета и го сложете да се запържи до зачервяване в масло. Добавете след това нарязания лук, чушката, пушените гърди и гъбите.

Щом леко омекнат добавете подправки на вкус, разбъркайте и изсипете в глинено гърне. Долейте виното, сложете капак и запечатайте отстрани с тесто.

Сложете да се пече 2 часа на тих огън. След това махнете капака, по желание поръсете с настърган кашкавал и доопечете за около 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
52
45
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Запечатване с тесто се прави за ястия който изискват голяма продължителност на готвене на 4 часа.най вече дивеч
30.04.2025 10:11
Анонимен
Анонимен
Супер!
28.04.2025 04:03