Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете пресятото брашно и разбъркайте внимателно с шпатула.
Изпечете блата във форма с хартия за печене на 180 градуса около 15-20 минути. Оставете го да се охлади.
Накиснете желатина в 50 мл студена вода. Разбийте сметаната с пудрата захар (не прекалявайте).
Към нея прибавете заквасената сметана, киселото мляко и разтопения на водна баня желатин. Разбъркайте добре. Поставете блата в ринг за торти (24-26 см).
Сиропирайте го леко, поръсете една част от плодовете, покрийте с част от крема, пак плодове и завършете с крем.
Загладете добре и оставете в хладилника за една нощ. След това пригответе желето, като смесите сока от къпините и желатина (приготвен по описания по горе начин).
По желание може да подсилите цвета със сладкарска боя. Нарежете ягодите на парченца и ги разпределете върху тортата. Залейте ги с къпиновия сок.
Върнете обратно в хладилника за няколко часа. Преместете парфето в подходяща чиния и украсете по желание.
Тортата парфе Плодова наслада е готова.
Коментари
Разгледах рецептата, разгледах и снимките, но не ми е ясно при толкова грамаж на хубава сметана, какво прави там и това кис. мляко, и каква би била неговата роля, смятам че напълно ще е излишно и бих го изключила веднага. Само ще промени добрия вкус на тортата.