Начин на приготвяне
Слагам маята с щипка захар, 3-4 лъжици брашно и приблизително 200 мл топла вода в подходящ съд да шупне.
През това време изсипвам брашното в съда, в който ще меся, правя кладенче и изсипвам яйцето, солта, киселото мляко, содата и омекналото масло. След като маята е готова я добавям към останалите продукти.
Замесвам меко и еластично тесто (като меката част на ухото ви ) и оставям да утрои обема си. Правя на топки, слагам в намаслена тава и оставам още веднъж да втаса, намазвам с жълтък и поръсвам със семена.
Пека на незагрята фурна на 150 градуса, като започне да се запича усилвам градусите, за да не изсъхне.
Като я извадя я поръсвам с няколко капки вода и завивам.