Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Традиционна дроб сарма

Традиционна дроб сарма

Лидия - ГериЛидия - Гери
Готвач
2571k3731
Традиционна дроб сарма
Снимка: Лидия - Гери
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"На нас се пада тежката задача да опазим традициите, затова ставаме да си сипем втора порция Дроб сарма"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 купа
  • дреболии - 1 голяма купа
  • зелен лук
  • лапад - няколко листа и киселец
  • доматено пюре - 2 супени лъжици
  • олио
  • джоджен
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържва се в мазнина лукът, нарязан на дребно, лападът, киселецът и доматено пюре.

След това се добавя ориз, дреболиите /те са сварени предварително и нарязани на дребно/, подправките и се налива вода.

Пече се до готовност.

Дроб сармата може да се поднесе с кисело мляко.

Традиционната дроб сарма е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Гола вода
30.11.2023 12:17