Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Лесен чийзкейк с боровинково сладко

Лесен чийзкейк с боровинково сладко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Лесен чийзкейк с боровинково сладко6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10-12 бр.
"Чийзкейковете са сред най-предпочитаните десерти през лятото, а тази вкусна интерпретация с боровинково сладко ще ви отговори изчерпателно на въпроса защо"

Необходими Продукти

  • бисквити - 300 - 320 г чаени
  • крема сирене - 6 пакетчета по 125 г (от българското)
  • масло - 125 г размекнато
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 - 2 бр.
  • захар - 200 г (може и малко повече)
  • сладко от боровинки - 1 бурканче (340 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете бисквитите заедно с размекнатото масло до получаването на хомогенна смес. Изсипете сместа в предварително приготвената форма с падащо дъно и много добре притиснете.

Разбийте крема сиренето със захарта, добавете яйцата и ванилията и отново разбийте до гладък крем. Изсипете върху бисквитената основа и заравнете.

Изпечете чийзкейка в предварително загрята на 150-160 градуса фурна за около 25-30 минути. Ако се наложи, може да допечете за няколко минути. Готовият чийзкейк е с изпечени краища, но в средата е леко течен.

Оставете леко да се охлади и добавете сладкото. Аз го направих с боровинково, но вие може да използвате сладко по избор. Идеята за чийзкейка е от Вкуснотека. Това наистина е много бърз за приготвяне десерт, а резултатът е страхотен.

Охладеният чийзкейк се слага в хладилник за 1 нощ. След това внимателно го извадете от формата и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
511
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Мария
Мария
От години правя чийзкейк по тази рецепта, опитвала съм много видове, със сметана, маскарпоне и желатин, но този си е най-добрият. Много точно е описано, че трябва да се запече отстрани, а в средата да е леко течен, тогава е готов. Всяка фурна е различна. Никога не ми се случвало да не се получи. Важно е да е с българско крема сирене, с другите невинаги става толкова добре. Лично аз си взимам какаови чаени бисквити, приятно се получава. Браво за подробното описание на рецептата! И е наистина хубава!
13.12.2016 16:49
7
Milena Tomova Georgieva
Milena Tomova Georgieva
Чудесна рецепта. Получи ми се много добре. Само печете на по висока температура и внимавайте да не изгори. Така и времето за печене се съкращава и крема ще е почти готов.
26.11.2016 19:56
Ani
Ani
Опитах да сложа сладкото, почти веднага след като го извадих от фурната - не успях. Започна да се разкъсва и затова го оставих да седи през нощта. Нина, времето за печене е достатъчно, трябва просто време да стегне добре, за да се сложи сладкото и да се нареже без да се разтича.
31.07.2016 19:55
3
Ani
Ani
Мили,хора, спазих точно рецептата, но кейкът ми не можа да стегне и не мога да отрежа парченце. Каква може да е причината ?
27.07.2016 10:08
3
1
2
Покажи всички подкоментари