Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки филенца на скара със сос Алфредо и горски гъби

Пилешки филенца на скара със сос Алфредо и горски гъби

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Пилешки филенца на скара със сос Алфредо и горски гъби
Снимка: Добринка Петкова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Горските гъби ухаят страхотно и правят това ястие още по-вкусно"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 500 - 600 г
  • черен пипер
  • сол
  • къри
  • зехтин
  • за соса
  • гъби - 300 - 350 г горски (манатарки, пачи крак, печурки)
  • сметана - 300 мл за готвене
  • пармезан - 150 г
  • масло - 30 - 40 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето на тънки пържоли. Овкусете ги със сол, черен пипер (аз използвах пипер с 4 цвята) и къри.

Намажете ги със зехтин и ги изпечете на скарата. Оставете изпечените филенца на топло, докато приготвите соса.

В тиган загрейте маслото с малко зехтин и задушете нарязаните на парчета горски гъби.

Прибавете чесъна и накрая налейте сметаната. Поръсете със сол и пипер, а след 2-3 минути свалете от котлона.

Добавете настъргания пармезан и разбъркайте добре.

Сервирайте пилешките филенца със сос и картофено пюре.

Пилешките филенца на скара със сос Алфредо и горски гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Биляна Владова
Биляна Владова
звучи много добре, само че печурките са полски гъби, а не горски
07.06.2016 10:21
1
1
Покажи всички подкоментари