Печени бутчета с розмарин

PlesnevaPlesneva
Помощник Готвач
172
351
252
2
07/06/2016
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 283
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 4 бр. големи
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 60 г за намазване
  • Марината
  • бира - 500 мл светла
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и почиствате бутчетата, мариновате ги и ги оставяте за час-два в хладилника. След като вашите бутчета се мариноват ги изваждате от хладилника и започвате подготовката за печене.

Отделяте леко кожата в широката част на бутчето и пъхате маслото между кожата и месото. Намажете хубаво без да се притеснявате, че кожата ще падне.

Отгоре поръсете с черен пипер, още малко розмарин и сол. Сложете ги в тавичка върху хартия за печене и ги мушнете в загрята на 200 градуса фурна.

Ще са им необходими около 45 минути, за да се изпекат. Много апетитни и ароматни. Приятен апетит!

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар