Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени бутчета с розмарин

Печени бутчета с розмарин

Евтини РецептиЕвтини Рецепти
Помощник Готвач
1722k4542
Печени бутчета с розмарин
Снимка: Евтини Рецепти
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр. големи
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 60 г за намазване
  • Марината
  • бира - 500 мл светла
  • сол - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и почиствате бутчетата, мариновате ги и ги оставяте за час-два в хладилника. След като вашите бутчета се мариноват ги изваждате от хладилника и започвате подготовката за печене.

Отделяте леко кожата в широката част на бутчето и пъхате маслото между кожата и месото. Намажете хубаво без да се притеснявате, че кожата ще падне.

Отгоре поръсете с черен пипер, още малко розмарин и сол. Сложете ги в тавичка върху хартия за печене и ги мушнете в загрята на 200 градуса фурна.

Ще са им необходими около 45 минути, за да се изпекат. Много апетитни и ароматни. Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: