Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с орехов блат и сметана

Торта с орехов блат и сметана

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Торта с орехов блат и сметана1 / 2
03/08/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • орехи - 300 г смлени
  • пудра захар - 150 г
  • яйца - 7 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • заквасена сметана - 500 г
  • конфитюр от ягоди - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците от жълтъците и разбиваме белтъците на сняг, а жълтъците разбъркваме на пяна с пудрата захар, добавяме към тях ванилията и смлените орехи. Накрая добавяме белтъците, като бъркаме сместа отдолу нагоре, за да остане пухкава.

Получената смес изсипваме в намаслена форма и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване. Охлаждаме блата и го разрязваме на две. Пюрираме конфитюра с блендер и към него добавяме сметаната.

С получения крем намазваме долния блат, покриваме с втория и намазваме тортата от всички страни. Охлаждаме в хладилник и сервираме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: