Свинско с гъби и червени печени чушки

08/06/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо458
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на филийки и се овкусява с подправките. Изпича се на скара или оребрен тиган. Нарежда се в йенска форма или тенджера.

Отгоре се подреждат парченца червена чушка и се поръсва с пармезан. Гъбите се почистват и задушават в маслото и олиото (може и свинска мас). Прибавя се лукът и малко от виното.

Накрая се прибавя и топеното сирене. Като се разтопи, сместа се изсипва върху месото.

Изсипва се и останалото вино. Може да се прибави малко вода, ако се налага. Ако има още месо, редът се повтаря. Слага се капака и се поставя в студена фурна. Пече се до готовност.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар