Мариновани пилешки крилца с панировка от крекери

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
09/06/2016
"Не обичаме крекери, ама такава панировка хрупкава правим от тях, че задължително пазим по един пакет за всеки случай "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 048
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата10
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - 1 кг
  • соев сос - 50 мл
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • корнфлейкс - 3 с.л. царевичен
  • крекери - 150 г
  • олио - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа поставяме пилешките крилца и прибавяме соевия сос, горчицата, меда, черния и червения пипер и смачкания чесън. Разбъркваме всичко много добре и оставяме да се маринова в хладилника за 2 часа, покрито със стреч фолио.

Разбиваме яйцата. Смиламе на едро в блендер крекерите и корнфлейкса.

Вадим крилцата и ги потапяме в яйцата, после ги овалваме добре в крекерите, като притискаме, за да залепне добре.

Редим крилцата в тава застлана с хартия за печене, поръсваме ги с олио и ги печем в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40-50 минути.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар