Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Бьоф Строганов от свинско месо

Бьоф Строганов от свинско месо

ЛюсиЛюси
Новак
2020247
Бьоф Строганов от свинско месо
Снимка: Люси
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Заглавието може да бъде подвеждащо, но вкусът на това великолепно ястие е гарантиран"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг плешка (може и бут)
  • лук - 2 глави кромид
  • подправки - за месо на вкус
  • брашно - 1 с.л. лъжица
  • кисело мляко - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. сладък
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1, Месото нарязваме на тънки ивици.

2. Лукът нарязваме на ситно и запържваме в олиото.

3. Към лука прибавяме месото, добавяме подправките и пържим 7 минути.

4. Добавяме брашното и продължаваме да пържим, непрекъснато бъркайки още 2 минути.

5. В чашата разбъркваме киселото мляко, доматеното пюре и червения пипер. Изсипваме към месото.

6. Пържим месото, от време на време бъркайки, още 7 минути.

Готово е! Истинският бьоф е с телешко месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
? още ли не сте намерили заквасена сметана!!
18.05.2024 17:32
Люси
Люси
Сия, може би наистина трябваше да го нарека "Месо по-строгановски", но те уверявам, ако пуснеш търсачка - ще намериш - "бефстроганов из говядины, бефстроганов из свинины, бефстроганов из курицы, бефстроганов с грибами,
бефстроганов в мультиварке, бефстроганов из печени, бефстроганов со сливками"
14.06.2016 21:01
Люси
Люси
Не съм съгласна с вас, момичета. Първо - никъде няма оригинална рецепта. Тя просто не се е съхранила. Да, ползва се говеждо - не телешко. Но минават години, в различни държави има различни предпочитания. Дори в ресторанти в Русия и Украйна (особено) може да срещнете бьоф (бефстроганов) със свинско и пилешко месо. Ползвах кисело мляко в рецептата, защото не се използва заквасена сметана. В България няма такава сметана. И аз предпочитам киселото мляко пред заквасената сметана! Поровете се из руски сайтове и ще видите рецепта бефстроганов в известни и уважаеми сайтове, ресторанти от свинско месо!
14.06.2016 18:20
1
Покажи всички подкоментари
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Както бях писала за една друга рецепта Бьоф означава говедо-тоест няма как Говедото да е свинско,това е уникална рецепта,която се приготвя само и единствено с телешко или говеждо месо,ползва се заквасена сметана и на вид по никакъв начин не изглежда така.Това за мен е свинско с домати,има много рецепти с които може да се импровизира,но тук в тази основния продукт е месото,и ако не е бьоф,значи не е Строганов..
14.06.2016 11:29
1
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Извинявайте,но това няма и най-бегла прилика до Бьоф Строганов,освен лука и доматеното пюре.Това си е някаква ваша каша със свинско.А това кисело мляко пък откъде се пръкна???Вероятно с него замествате сметана...
Не е коректно да измисляте рецепта и да и слагате името на толкова известно блюдо.Поне си направете труда да прочетете истинската рецепта,преди да се излагате по този начин!
14.06.2016 11:17