Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Мариновани чушки в буркани

Мариновани чушки в буркани

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Мариновани чушки в буркани
Снимка: Севда Андреева
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Нали не сте забравили, че все някога ще дойде зимата и ще ви се прииска да хапнете нещо с дъх на лято?"

Необходими Продукти

  • за буркан от 400 мл
  • чушки - 500 г сиврия
  • сол - 1 с.л. на всеки буркан
  • захар - 2 с.л. на всеки буркан
  • оцет - до долния ръб на буркана
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и почистваме чушките от семките и дръжките, нарязваме ги на парчета с дължина 3 см.

Подреждаме бурканите, като във всеки слагаме по 1 с.л. сол, 2 с.л. захар и оцет до долния ръб на буркана

В дълбок съд загряваме олиото и пържим за 5 минути 2 шепи чушки, вадим ги и ги тъпчем старателно в бурканите, като притискаме добре.

Всеки напълнен буркан затваряме добре и обръщаме с капачката надолу.

Съхраняване бурканите на хладно.

Маринованите чушки в буркани са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: