Дядовите пържолаци

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Дядовите пържолаци3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Дядо има медал за Майстор на скарата за 1954 г. Така като гледаме, още ги умее..."

Необходими Продукти

  • свински пържоли - около 2 кг врат или котлет
  • черен пипер - 2 ч.л. едро смлян
  • сол
  • бахар - 3 щипки млян
  • лют пипер - 1 к.л
  • бира - 1 ч.ч
  • мед - 2 с.л
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л
  • дафинов лист - 1 бр.
  • салвия - 3 - 4 листенца
  • сланина - парче за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарежете на по дебели пържоли. Начукайте ги леко, колкото да ги изтъните малко.

Вземете голям съд с капак, в него сложете бирата, меда, счукания чесън, нарязан на много ситно кромид лук, капнете лъжица олио, сложете дафинов лист, сол, лют пипер, няколко щипки бахар, смелете на едро черен пипер и пуснете няколко листенца градински чай (салвия).

Разбъркайте сместа добре, така че да се смесят всички съставки и сложете пържолките. С ръце хубаво натъркайте сместа във всяка пържола и захлупете съда с капак.

Оставете в хладилник за 6часа да се маринова месото. Преди термична обработка извадете съда от хладилника и оставете поне за 30 мин на стайна температура.

Загрейте скара или грил барбекю, намажете я със парче сланина или половинката на глава кромид лук. Извадете пържолките и с ръка отцедете и оберете полепналия по тях чесън и лук. Махнете го, защото бързо ще загори на скарата.

Сложете пържолите на горещата скара и запечете от двете страни. Когато месото е готово го сложете в съд с капак или го покрийте с алуминиево фолио за да отпочине и соковете да се запазят в него.

Гарантирано пръстите ще си изядете с тези пържолки, опитайте :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Уникални пържолаци Сия, много ги обичаме в нашето семейство. Единственно бахара и дафиновия лист не ни допадат много като аромат. Твоите са много апетитни!
16.06.2016 14:17
2