Миди с вино и девесил

МариянаМариянаМастър Шеф7192616045
16/06/2016
"Специалитет за любителите на морските дарове - класика в чиния "
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 837
  • Преглеждания за месеца310
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Черупките на мидите се изтъркват и се почистват много добре. Измиват се. След това дълбока тенджера с капак се слагат на котлона. В тенджерата се поставят мидите и се заливат с бялото вино.

Нарязваме си на малки парченца маслото. Накъсваме си на девесила, аз не го режа. Слагаме в тенджерата и маслото, девесила и малко солчица. Тенджерата се захлупва и задушава.

Следим си кога ще се отворят мидите. След като се отворят всички миди и се покаже месестата част, си вадя една за да опитам дали са се сварили. Да ви е сладко.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Сия Рибагина
Сия Рибагина
16.06.2016 12:01
Изглеждат добре,но този девесил незнам доколко си пасва с мидите.Приготвям ги горе долу по същия начин,но за това количество миди слагам малко повечко масло,добавям виното,чесън,черен пипер и копър или магданоз.Получава се нещо като сосче с което при поднасяне ги поливам и са страхотни,но въпрос на вкус :) Задължително за тези които никога не са готвили миди е да знаят че се почистват много добре под течаща вода и се готвят само затворените миди,отворените не са живи,а след кулинарна обработка се консумират само отворените,ако има затворени те не са готови и се изхвърлят
0
0
Марияна
Марияна
16.06.2016 12:39
Благодаря за допълнението, относно готвенето на миди, така е, права си. Да, ползваме само затворени.Както съм писала трябва да се отворят всички миди при задушаването, пробвам една на вкус обикновено. Аз също поливам малко от соса върху мидите при сервиране.В моя край използваме лющян на миди, рибена супа. Администраторите го промениха на дивисил-др. му име. Подхожда им определено лющяна.Пробвайте с лющян, мисля, че ще ви хареса.
0
0