Тази рецепта коментираха

Анонимен
Анонимен
Анонимен
Точно девесила е най-подходящ за мидите!
26.08.2023 16:10
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Изглеждат добре,но този девесил незнам доколко си пасва с мидите.Приготвям ги горе долу по същия начин,но за това количество миди слагам малко повечко масло,добавям виното,чесън,черен пипер и копър или магданоз.Получава се нещо като сосче с което при поднасяне ги поливам и са страхотни,но въпрос на вкус :) Задължително за тези които никога не са готвили миди е да знаят че се почистват много добре под течаща вода и се готвят само затворените миди,отворените не са живи,а след кулинарна обработка се консумират само отворените,ако има затворени те не са готови и се изхвърлят
16.06.2016 12:01
1
Марияна
Марияна
Благодаря за допълнението, относно готвенето на миди, така е, права си. Да, ползваме само затворени.Както съм писала трябва да се отворят всички миди при задушаването, пробвам една на вкус обикновено. Аз също поливам малко от соса върху мидите при сервиране.В моя край използваме лющян на миди, рибена супа. Администраторите го промениха на дивисил-др. му име. Подхожда им определено лющяна.Пробвайте с лющян, мисля, че ще ви хареса.
16.06.2016 12:39