Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Кайма с гъби и доматен сос

Кайма с гъби и доматен сос

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Кайма с гъби и доматен сос
Снимка: Йорданка Тасева
2 / 4
17/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - 1.5 кг смес
  • гъби - 400 г
  • доматен сок - 500 г
  • зелен лук - 1 връзка
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В сгорещено олио запържваме каймата. Почистваме, измиваме и нарязваме гъбите. Добавяме ги към каймата. Ако нямате пресни гъби може да използвате от буркан.

Нарежете на ситно измития лук и чесън. Добавете ги към каймата. Разбъркайте добре. След като се позапържат добавете сол, смлян черен пипер и чубрица на вкус. Разбъркайте сместа .

Накрая добавете доматения сок и оставете да покъкри на котлона. Вместо доматен сок може да добавите настъргани домати. По желание може да се добавят още видове зеленчуци по вкус. Става бързо и вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: