Постни лозови сарми с лимон

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
17/06/2016
"Вкусни, семпли и толкова ароматни, че веднага си сипваме допълнително въпреки отеснелите дрехи "
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции20-30 бр.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 185
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Попарваме с вряла вода измитите лозови листа.

Сгорещяваме половината от олиото и в него запържваме наситнения лук за кратко и прибавяме почистения и измит ориз, разбъркваме.

Овкусяваме на вкус със сол и пипер и сипваме копъра, доливаме 2 1/2 ч.ч. гореща вода и готвим на умерен огън, докато оризът поеме течността. Сваляме от котлона и леко охлаждаме плънката.

Разгъваме листата и във всяко поставяме от ориза. Започваме да навиваме стегнати сармички, които редим плътно в тенджера, прибавяме останалото олио, сока на лимоните и вода, така че да покрие сармите.

Готвим на среден огън затиснати с чиния, докато останат на мазнина.

Сервираме топли или студени.

Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
12.00 лв.
Виж ››

Страхотна стъклена тава от висококачествено боросиликатно стъкло, която препоръчваме на всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар