Пандишпанова лепена торта

18/06/2016
Катя Благоева
отКатя БлагоеваГотвач157733871
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 326
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прясното мляко се слага да се свари и се подслажда на вкус. През това време се слага в купа брашното и водата да стане на боза и хубаво се разбива.

Като кипне млякото, се сипва разбитото брашно при непрекъснато бъркане и се оставя така да кипи за около 15 минути, като непрекъснато се бърка и се сваля от огъня.

След това се взема кръгла тава и се слага отдолу цялото дъно с пръчиците, като се редят едно до друго.

Отгоре се покрива с половината от крема и след това отново се реди от пръчиците и отгоре се сипва останалата част от крема.

Оставя се така за 3 часа и след това се сервира.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
19.06.2016 08:50
Първо тази торта освен че е лепена,вероятно ще бъде и с вкус на лепило.Крем от брашно,прясно мляко и вода е нищо друго освен бълвоч,без никакъв вкус и аромати.Тази вода в него е напълно излишна,спокойно може да се отдели от прясното мляко и да се разбърка с брашното,да се добави ванилия,малко масло и ще заприлича на крем.
1
0
Катя Благоева
Много е вкусно и сладко, всеки си има вкус тортата стана страхотна само дето съм пропуснала в рецептата 1 л. масло.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв