Картофи и царевица, задушени в масло

Деси МариноваДеси МариноваГотвач1968561
19/06/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 566
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме пресните картофки. Слагаме ги в подсолена вода и ги варим почти до готовност.

Отцеждаме ги от водата и ги прехвърляме в тенджера, заедно с маслото и царевицата. Заливаме ги със сто милилитра вода.

Захлупваме ги с капака и ги оставяме да се задушават. Когато водата се изпари, ги сваляме от котлона и оставяме за още 10-на минути под капак.

Прехвърляме ги в чиния и ги поръсваме с настъргания кашкавал. Можем да ги поръсим с още малко сол и черен пипер.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар