Начин на приготвяне
Бульоните се заливат с два литра гореща вода и се разбъркват, докато се разтворят напълно. В два отделни съда се слагат чушките и булгурът и се заливат с по един литър от горещия бульон, след което се захлупват за 20- 30 минути.
Празът се почиства и нарязва хубаво, както и гъбите. В няколко лъжици мазнина се задушава празът, докато започне да омеква. След 10- тина минути към него се добавят нарязаните гъби и задушаването продължава до пълното омекване на гъбите.
Ако се наложи, огънят се изключва. Когато минат 30 минути и булгурът почти или напълно е поел бульона, той се добавя към гъбите с праза, подправя се с черен пипер, риган и мащерка и се задушават заедно за 7- 8 минути, за да си поемат ароматите.
Чушките се оцеждат от бульона, пълнят се със сместа и се нареждат в тавичка. Заливат се с част или целият бульон, в който са киснали.
Доматите се нарязват на кръгчета, които се нареждат върху чушките. Отгоре се заливат със струйка олио и се пекат на 180 градуса- 15- 20 минути.