Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Картофена супа»Крем супа с картофи и гъби

Крем супа с картофи и гъби

Деси МариноваДеси Маринова
Готвач
1961k2071
Крем супа с картофи и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Класическата кремсупа с картофи и гъби е двойно по-вкусна, когато я поръсите и с домашни крутони"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • гъби - 200 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • масло - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва да обелим картофите и да ги сварявам заедно с гъбите. Когато и двете са готови ги пасираме и разреждаме с прясното мляко, маслото и овкусяваме на сол.

Оставяме пасираната супа за 5 минути на котлона, за да се уеднакви температурно сместа.

По желание поръсваме с черен пипер и поднасяме с крутони. Ако консистенцията ни е прекалено гъста, разреждаме със зеленчуков бульон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: