Бяло пилешко месо със сметана и гъби

МариянаМариянаМастър Шеф7242616056
23/06/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 910
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме бялото пилешко месо на хапки. Смесваме олиото и маслото и ги слагаме в тигана, в който ще пържим.

Загряваме олиото и маслото в него и слагаме бялото пилешко месо. Нарязваме лука на ситно. Гъбите ги нарязваме през средата и после на половинки на тънко. Слагаме зеленчуците при месото.

Към тях прибавяме и 140 мл прецеден пилешки бульон, ако имаме, или ако не - топла вода. Оставяме, намалявайки котлона докато поомекнат леко лука и гъбите.

Нарязваме си топеното сирене на малки парченца и добавяме при другите съставки. Разбъркваме пак. После прибавяме постепенно и сметана. Бъркаме.

Трябва течността малко да се изпари. Разбъркваме. Овкусяваме с черен пипер и сол. Сипваме в голям съд. По желание си нарязваме магданоз и поръсваме.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар