Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени чушки с риба тон, маслини и каперси

Пълнени чушки с риба тон, маслини и каперси

OpitNeOpitOpitNeOpit
Новак
533
Пълнени чушки с риба тон, маслини и каперси2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вярвате ли в любовта от първа лъжица? Не? Значи не сте опитвали тези пълнени чушки с риба тон, маслини и каперси"

Необходими Продукти

  • чушки - 4 бр.
  • домати - 200 г
  • пармезан - 20 г
  • каперси - 20 г
  • риба тон - 300 г ( консерва)
  • галета - 30 г
  • малини - 20 г
  • магданоз - 4 стръка
  • босилек - 10 листа
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 40 мл ( зехтин)
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме пълнежа. В подходяща купа слагаме предварително изцедената риба тон, пармиджаното, половината от галетата и 20 мл зехтин. Нарязваме магданоза, босилека и чесъна и ги слагаме в купата. Разбъркваме добре.

Нарязваме доматите на дребни кубченца, а маслините и каперсите малко по- на едро. Прибавяме към сместа. Опитваме за сол и ако е необходимо добавяме малко.

Подправяме с черен пипер и разбъркваме добре. Измиваме чушките и отрязваме малко по-големи капачета. Посоляваме вътрешността им и намазваме със зехтин вътре и вън.

Пълним ги с пълнежа, поръсваме с останалите галета, слагаме капачетата и ги слагаме изправени в подмазана тавичка. Покриваме с фолио и печем в загрята на 180 градуса фурна за 30 мин. Откриваме и печем още 10 мин. Поднасяме изстинали с подходяща салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
Мисля, че съм влюбена, нещо като любов от първата лъжица :)
07.07.2016 10:31
Марияна
Марияна
Интересно предложение. До сега не съм срещала с риба тон пълнени чушки /тип камби/.Изглежда много добре.Рецептата ми допада, защото има босилек, моцарела, о този вид чушки са по - месести. Много ми харесва как сте сменили местата на капачетата-жълто и червено, червено и жълто.Поздравления!
23.06.2016 13:12
1
Покажи всички подкоментари