Баница бюрек с готови кори

МариянаМарияна
Мастър Шеф
772
3k
2k
1k
7
24/06/2016
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 509
  • Преглеждания за месеца262
  • Преглеждания за седмицата74
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества
Бюрек

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата в купа с щипка сол. Киселото мляко го шупваме в содата. Прибавяме я към яйцата. Натрошаваме сиренето в друга купа. Смесваме всичко.

Размекваме си добре кравето масло. Намасляваме си тавата, в която ще печем, с олио. В тавата редим 3 кори. Поръсваме ги с разтопеното преди това масло с помощта на лъжица, после и с плънката.

Пак кори, масло, плънка и така, докато свършат продуктите. Накрая трябва да завършим с кора и хубаво я подмушваме отстрани, а не да стърчат. Нарязваме на големи триъгълници.

В купа си разбивам 1 яйце и добавям прясното мляко, разбъркам. Накрая заливаме с останалото от маслото и заливката. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса. Хапваме с айран.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар