Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с лимон по кантонски

Пиле с лимон по кантонски

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Пиле с лимон по кантонски1 / 2
26/06/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г гърди
  • белтъци - от 1 яйце
  • соев сос - 2 ч.л.
  • вода - 1 с.л.
  • шери - 2 ч.л. сухо
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • царевично брашно - 60 г
  • брашно - 2 и 1/2 с.л.
  • олио
  • За лимоновия сос
  • лимонов сок - от половин лимон
  • вода - 2 с.л.
  • захар - 2 .с.л.
  • шери - 1 с.л. сухо
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • вода - 1 с.л. допълнително
  • зелен лук - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се реже на дълги и тънки ивици. Смесваме разбития белтък, водата, шерито, соевия сос и царевичното брашно (3 с.л.) и разбъркваме добре.

Изсипваме сместа върху месото и отново разбъркваме, така че сместа хубаво да полепне по месото. Оставяме така да престои около 10 мин.

Отделно в чиния смесваме обикновеното с царевичното брашно (60 г). В тази смес овалваме всяко едно парче месо и запържваме в сгорещена мазнина, докато се получи златист цвят.

Изваждаме вече запърженото месо и го поставяме върху хартия, която да поеме излишната мазнина.

Лимонов сос: Лимоновият сок се смесва с водата, шерито и захарта в малък тиган. Оставяме сместа да заври, като бъркаме периодично.

След като се разтопи захарта прибавяме разтвореното в една с.л. вода царевично брашно. Бъркаме, докато сместа заври и се сгъсти.

Преди сервиране загряваме отново тигана с малко олио и поставяме отново месото за около 2 мин. След като го поставим в чиниите, го заливаме с лимоновия сос. Накрая поръсваме със ситно нарязан зелен лук.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: